Hurtigin lastenkoti

Sosiaalityöntekijälle

Hurtigin lastenkoti on kaksikielinen 7-paikkainen lastenkoti Kauniaisissa. Lastenkotina toimiva omakotitalo sijaitsee omalla tontilla rauhallisessa puistomaisessa ympäristössä. Lastenkodin yhteydessä erillisellä sisäänkäynnillä on lisäksi asumisharjoitteluasunto itsenäistyville ja jälkihuollon nuorille, jonne tuki voidaan räätälöidä yksilöllisesti nuoren tilanne ja tarpeet arvioiden.

Lastenkoti sijaitsee Kauniaisissa hyvien kulkuyhteyksien päässä suhteessa muuhun pääkaupunkiseutuun ja ympäröiviin kehyskuntiin. Hurtigiin pääsee kätevästi kulkemaan oman auton lisäksi julkisilla kulkuneuvoilla, mm. juna-asema sijaistee 500m päässä lastenkodista.

Kauniaisissa kaikki palvelut löytyvät muutaman kilometrin säteellä. Lapsilla ja nuorilla on reilun kilometrin verran matkaa alueelta löytyviin suomen- ja ruotsinkielisiin kouluihin päiväkoti-ikäisistä lukioon asti. Harrastusmahdollisuuksia löytyy monia. Tuemme ja mahdollistamme mielellämme Hurtigissa asuvien lasten ja nuorten harrastuksia.

Hurtigissa jokaisella lapselle on nimetty omahoitaja, joka perustuu kiintymyssuhdeteorian viitekehykseen. Näistä merkityksellisistä suhteista on tullut lapsille tärkeitä ja moni nuori palaa säännöllisesti Hurtigiin ”porukkaa” moikkaamaan vielä poismuuttamisen jälkeen. Kodinomainen ja lämminhenkinen kasvuympäristö ovat tärkeitä asioita, joista haluamme pitää kiinni.

Hurtigin lastenkotia ylläpitää vakavarainen säätiö, jolle lastenkodin arki, siellä viihtyminen ja pitkäjänteinen työ lasten ja nuorten hyväksi on kunnia-asia. Säätiö on voittoa tavoittelematon. Säätiön tuella meillä on mahdollisuus pitää vuorokausihinta kohtuullisena.