Hurtigin lastenkoti

Toiminnallisuus

Hurtigin lastenkodissa toiminnallisuus on tärkeä hoitomuoto. Toiminnallinen tekeminen tarjoaa lapselle onnistumisen elämyksiä, vahvistaa itseluottamusta ja taitoa toimia ryhmässä sekä antaa välineitä ilmaista omia tunteita ja ajatuksia. Lastenkodin alakerrassa on iso harrastehuone, jossa on mahdollisuus pelata sählyä, pingistä ja sisäjalkapalloa, nostella painoja ja leikkiä monenlaisia leikkejä. Lastenkodin isolla ja avaralla pihalla on paljon tilaa erilaisiin ulkoleikkeihin- ja peleihin. Läheinen Nuuksion kansallispuisto tarjoaa jokaisena vuodenaikana mielenkiintoisia retkikohteita.

Hurtigissa lasten harrastustoimintaa tuetaan aktiivisesti ja lapsen vointi huomioiden jokaiselle pyritään löytämään mieleinen harrastus ikätovereiden parista. Monipuoliset harratusmahdollisuudet löytyvät lastenkodin läheltä.

Säännöllisesti toteutuneet yhteiset retket ja matkat ovat tärkeitä toiminnallisuuden muotoja. Yhdessä tekeminen lastenkodin ulkopuolella vahvistaa aikuisten ja lasten keskinäistä vuorovaikutusta. Yhdessä lasten kanssa on tehty ulkomaanmatkoja, laskettelureissuja pohjoiseen, vietetty ikimuistoisia mökkiviikonloppuja ja seikkailtu saaristossa telttamajoituksessa nuotiosta ja luonnonrauhasta nauttien.