Siirry sisältöön

Turvallinen ja kodinomainen ympäristö

Kodinomaisuus

Hurtigin lastenkoti on kodinomainen kasvuympäristö. Iso omakotitalo sijaitsee omalla tontilla rauhallisessa puistomaisessa ympäristössä. Isolta pihalta löytyy muun muassa kasvimaa ja nuotiopaikka sekä tilaa pihapeleille. Lapset saavat vaikuttaa oman huoneensa sisustukseen toiveidensa mukaisesti. Yläkerrassa sijaitsee lasten huoneiden lisäksi keittiö ja yhteiset oleskelutilat sekä alakerrassa harrastehuone, saunaosasto sekä rauhallinen tila esimerkiksi omahoitajahetkille.

Kodinomaisuus ilmenee myös arjen rakenteissa jonka kulmakiviä ovat jäsennelty arki ja johdonmukainen kasvatus. Yhteenkuuluvuuden tunnetta tukevat yhteiset ruokailut ja yhdessä tekeminen sekä kotiaskareet. Aikuiset opettavat lapsille toisten kunnioittamista ja huomioimista omalla esimerkillään. Lastenkodissa vallitsee lämmin, välittävä ja luottamuksellinen ilmapiiri. Hurtigiin ovat tervetulleita vierailemaan lapsen läheiset ja ystävät.

Lastenkodin yhteydestä löytyy myös erillisellä sisäänkäynnillä varustettu asumisharjoitteluasunto itsenäistyville ja jälkihuollon nuorille, minne tuki voidaan räätälöidä yksilöllisesti nuoren tilanne ja tarpeet arvioiden.

Hurtigin keittio
oma huone
harrastushuone

Harrastusmahdollisuuksia on useita

Lastenkodin pihan lisäksi alakerrassa on iso harrastehuone, jossa on mahdollisuus pelata sählyä, pingistä ja sisäjalkapalloa, nostella painoja ja leikkiä monenlaisia leikkejä.

Kauniaisissa kaikki palvelut löytyvät muutaman kilometrin säteellä. Lapsilla ja nuorilla on reilun kilometrin verran matkaa alueelta löytyviin suomen- ja ruotsinkielisiin kouluihin päiväkoti-ikäisistä lukioon asti. Harrastusmahdollisuuksia löytyy monia. Tuemme ja mahdollistamme mielellämme Hurtigissa asuvien lasten ja nuorten harrastuksia.

Asumisharjoitteluasunto

Hurtigin lastenkodissa itsenäistymisen tukeminen nähdään tärkeänä osana ikätasoista kehittymistä. Lastenkodin arjessa harjoitellaan kotiaskareiden hoitamista ja tuetaan nuoria vastuunottamisessa itsenäistymisen kannalta tärkeillä osa-alueilla. Lastenkodin yhteydessä sijaitsevassa erillisessä asunnossa 17 vuotta täyttäneillä nuorilla on mahdollisuus harjoitella itsenäistymisen ensiaskeleita ja vahvistaa lastenkodin puolella opittuja itsenäistymisen kannalta keskeisiä taitoja. Samaisessa asunnossa nuorella on mahdollisuus asua jälkihuollon tukitoimena 21-vuotiaaksi asti.

Asumisharjoitteluasunnossa itsenäistyvää tai jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan ja ohjataan OMA KOTI -mallin mukaisesti:

O – Opiskelu tai työ  
M – Minun sosiaalinen verkostoni  
A – Arjenhallinta  
   
K – Kaupassa käynti ja ruoan laitto
O – Oman kodin hoito
T – Talous- ja pankkiasiat
I – Itsestä huolehtiminen
omakoti
Vieritä ylös